Het Noordbrabants Museum presenteert kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant aan iedereen – Brabanders en niet-Brabanders. Het museum is bij uitstek dé plaats waar waardevolle kennis en roerend cultureel erfgoed van Brabant wordt bewaard en tentoongesteld. Het levert een bijdrage aan het culturele leven van Nederland met een diversiteit aan bijzondere tentoonstellingen met een (inter)nationale aantrekkingskracht.

 

Museumkwartier ‘s-Hertogenbosch
Het Noordbrabants Museum vormt samen met Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, één van de grootste museumgebouwen van Nederland. Na nieuwbouw, uitbreiding en restauratie is begin 2013 een pareltje in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch geopend.

Twee musea onder één dak, dat is de aantrekkingskracht van het Museumkwartier. Met een veelheid aan cultuur, historie, kunst en design uit vele eeuwen. En op elk moment verschillende boeiende tentoonstellingen.

Het Museumkwartier is ook zonder ticket te bezoeken: tijdens openingstijden bent u welkom in de paleistuin, de brasserie, de museumshop en (op afspraak) de bibliotheek.

  • Waar: Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch