Passie voor innovatie en uitmuntendheid in horloge design is altijd een kernwaarde geweest van Ebel. Ebel is opgericht door (man en vrouw) Eugène Blum en Alice Lévy, in la Chaux de Fonds, Zwitserland, in 1911. Vanaf het begin is het merk trouw gebleven aan haar kernwaarden, terwijl zij trouw bleven aan het maken van Zwitserse horloges van technische expertise en onderscheidende stijl. Tegenwoordig is het merk bekend om haar iconische band, met de signature wave vorm in de schakels. Ze maken luxe uurwerken met moderne elegantie en subtiele, verfijnde details.

De collectie dameshorloges is groot. Dit onderscheidt het merk van andere horlogemerken.

Elegantiesoepelheid en luxe.

Voor de heren onder ons hebben ze ook mooie horloges die charmantkrachtig en tijdloos zijn.

Als grootste Ebel dealer van de Benelux, kunnen wij u helpen bij het vinden van een horloge dat perfect bij uw persoonlijke stijl aansluit. Uit iedere collectie hebben wij een ruime keuze. De Wave, Sport Classic, Discovery, Brasilia, Classic Sport en Beluga. Zowel voor heren als dames is er een groot aanbod dat regelmatig wisselt.

La Maison EBEL

In 1986 werd een iconisch huis gekocht, met een rijke historie aan het maken van horloges. In die tijd was het een zeer 5

innovatieve, architectonische constructie. Het is ontworpen door Le Corbusier. Een van de pioniers van moderne architectuur. Het staat al 30 jaar bekend als “House of EBEL”, en de Villa is een inspiratie voor hen die toegewijd zijn aan “haute horlogerie”, de kunst van het maken van uurwerken, en architectonische connaisseurs.

EBEL

In 1911 creëerden Eugène Blum en Alice Lévy het merk in La-Chaux-de-Fonds, in het hart van de Zwitserse Jura streek. Le Corbusier was destijds op wereldreis. Toen Charles Edouard Jeanneret, (Le Corbusier’s echte naam), vijf jaar later terugkeerde van een reis naar het Midden-Oosten, ondernam hij de bouw van het huis een paar straten verderop van de woonplaats van Blum en Lévy. De buurtbewoners noemden het “La Villa Turque”, wat te danken is aan de overweldigende invloed van Byzantijnse architectuur in het ontwerp.

De Villa was oorspronkelijk in privé bezit van Anatole Schwob, een horlogemaker uit La Chaux-de-Fonds. Door de Villa in 1986 te kopen, zette het merk de traditie van grote namen in de horloge industrie gevestigd in La Chaux-de-Fonds, voort. Daarmee vierde het bedrijf tevens haar 75e verjaardag.

Klik hier voor meer informatie.