Super AVI 46 GMT

Ref.: AB04451A1C1X1 Super AVI 46 GMT CHRONOGRAPH TRIBUTE TO VOUGHT F4U CORSAIR
Caliber: Breitling 04
Uurwerk: Automaat
Gangreserve: 70 uur

Kast materiaal: RVS
Waterdichtheid: 100 meter

€ 10.650,-

Super AVI 46 B04 CHRONOGRAPH GMT

De Super AVI 46 CHRONOGRAPH GMT 46 is gebaseerd op de Ref. 765 AVI uit 1953. Het horloge eert het oorspronkelijke ontwerp en daarnaast is hij ook een hommage aan vier historische vliegtuigen.

Dit horloge is een eerbetoon aan de luchtvaartgeschiedenis! De moderne-retro look is geïnspireerd door de originele 1953 “Co-Pilot” Ref. 765 AVI vliegeniershorloge en de Vought F4U Corsair. Naast dit model zijn nog drie andere modellen ontworpen, ieder geïnspireerd door een legendarisch vliegtuig: De North American P-51 Mustang, de Curtiss P-40 Warhawk en de Havilland Mosquito.

De Huit Aviation-afdeling van Breitling werd in de jaren ’30 bekend door het uitvinden van precisie-cockpitklokken. Deze werden destijds gebruikt in de beginnende luchtvaart. Twee decennia later introduceerde Breitling (in 1953) een ander nieuw luchtvaartinstrument: De draagbare cockpitklok. Het Ref. 765 AVI pilotenhorloge was daardoor meteen een succes! Door vliegeniers werd hij al snel de “Co-Pilot” genoemd.

Dat fantastische, vernieuwende horloge is de inspiratie voor de Super AVI van nu, het eerste model uit Breitling’s Classic ACI-collectie. Met de lancering van deze collectie markeert Breitling bijna een eeuw aan pilotenhorloges. Het merk is daardoor onlosmakelijk verbonden met enkele van de mooiste momenten in de branche: Van de eerste, moedige starts, tot het begin van de commerciële luchtvaart.

GEÏNSPIREERD DOOR VINTAGE LUCHTVAART-ESTHETIEK

De Classic AVI collectie is verkrijgbaar in vijf unieke versies die vier legendarische vliegtuigen eren.

– De Super AVI P-51 Mustang is een eerbetoon aan het beste allround jachtvliegtuig in dat tijdperk in twee opvallende versies: een roestvrij stalen kast met zwarte wijzer en een goudbruin lederen horlogeband. 
– The Super AVI Tribute to Vought F4U Corsair heeft een blauwe wijze ton-sur-ton chronograaftellers en een zware lederen horlogeband.  
– De Super AVI Curtiss Warhawk, met een legergroene lunette, witte contrasterende chronograaftellers en rode accenten speelt met het beroemde haaienbek-ontwerp op de neus dat het vliegtuig diens unieke identiteit gaf. 
– De Super AVI Mosquito heeft een satijngeborstelde zwarte keramieken lunette, zwarte wijzer met witte contrasterende chronograaftellers en rode en oranje elementen die doen denken aan de kentekenschildjes en markeringen op het veelzijdige vliegtuig, dat ook wel het “Wooden Wonder” werd genoemd. 

Terwijl de Super AVI ons doet denken aan de dagen voor digitale horloges, toen piloten vertrouwden op hun horloges als vluchthulpmiddelen, is het onberispelijke vakmanschap, de robuuste esthetiek en de duurzame precisie ook vandaag nog relevant.

Bent u nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak om het horloge in onze winkel te bekijken!