Ref.: AB0136161C1S1 Super Chronomat B01 44
Caliber: Breitling 01
Uurwerk: Automaat
Gangreserve: 70 uur

Kast materiaal: RVS
Waterdichtheid: 200 meter

Prijs: € 9.550,-

Super Chronomat 44 B01

In deze nieuwe interpretatie van de Chronomat uit 1984 worden de belangrijkste aspecten van dit fantastische uurwerk benadrukt: De rider-tabs, een rouleaux band en de unieke kroon. Deze maken het horloge zeer herkenbaar voor de liefhebbers. De elegante en sportieve look zullen de eigenaar van dit horloge zeer aanspreken.

De Super Chronomat is geïnspireerd door het origineel uit 1980 dat Breitling ontworpen had voor de hotshots van aerobatische squadrons. Het stoerste model van alle Chronomat horloges heeft een aantal keramische onderdelen: op de bezel, op de chronograaf pushers en op de kroon. Daarnaast heeft dit horloge een op de rouleaux band geïnspireerde rubberen band. Dit all-purpose horloge is stoer én stijlvol. De Super Chronomat is er in verschillende uitvoeringen: van roestvrij staal tot 18 karaat rosé goud, en met de iconische rouleaux band of de rouleaux-geïnspireerde rubberen band met vouwsluiting. De Super Chronomat B01 44mm heeft een Breitling Manufactuur kaliber 01, een COSC-gecertificeerde chronometer.

DE CHRONOMAT UIT 1984

De Chronograph for Mathematicians (Chrono-Mat) werd in 1941 gecreëerd. Deze Chronomat was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik op de grond. Daarmee was het de eerste Breitling met een ronde rekenliniaal. Dat was dus nog vóór de Navitimer. Dit horloge werd in de jaren ’80 opnieuw gelanceerd, samen met en speciaal voor de Frecce Tricolori Aerobatics Squadron. 

Voor een lange tijd was de Chronomat hét horloge voor vliegeniers, maar gaandeweg won het aan populariteit bij mensen die het avontuur niet alleen in de lucht opzoeken, maar ook op het land en onder water!

Na de kwartscrisis in de jaren ’70 produceerde Breitling, de uitvinder van de mechanische chronograaf, hoofdzakelijk kwartshorloges. De Zwitserse zakenman Ernest Schneider, eigenaar van Breitling, wilde door middel van de Chronomat de automatische chronograaf weer terug op de markt brengen. In 1983 begon het met de chronograaf Frecce Tricolori. Dit horloge was speciaal ontwikkeld voor de piloten van het Italiaanse Jet Team. Zij wilden een horloge dat sterk genoeg was om in de cockpit te dragen, maar daarnaast ook elegant en sportief om in hun vrije tijd te dragen. Deze Chronomat was de eerste met de bijzondere ontwerp kenmerken zoals de rijder tabs en de rouleaux horlogeband. In 1984 werd de 100e verjaardag van Breitling gevierd. Ter ere daarvan lanceerde Ernest Schneider de Chronomat met de kenmerkende elementen van de Frecce Tricolori Chronograaf.

EEN BREITLING-ICOON

De stoere, stijlvolle Super Chronomat 44 B01 is het ultieme sportief-chique horloge. Het horloge stond eind jaren ’80 symbool voor stijl en vertrouwen. Daarmee maakte Breitling de chronograaf weer cool. Eind jaren ’80, begin jaren ’90 werd het horloge veelzijdiger. De tachymeter trok de aandacht van de Formule 1 teams en door de uitwisselbare rider tabs werd de Chronomat het perfecte horloge voor de populaire races. De Chronomat had een dusdanige impact dat het ontwerp van het horloge inspireerde tot de productie van vele horloges in de periode van de familie Schneider. Dit leidde tot bijvoorbeeld de Avenger en de Aerospace. Deze behoren tot op de dag van vandaag tot de meest iconische Breitling horloges. 

Geïnspireerd door het horloge uit 1984, kwam in 2021 het nieuwe ontwerp voor de Chronomat. Ditmaal met een modern tintje, en nog altijd even stijlvol en sportief.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij de andere Breitling Chronomat horloges op onze website, of maak een afspraak om ze in onze ruime winkel in Vught te bekijken!