Ref.: A10380101C1A1
Caliber: Breitling 10
Uurwerk: Automaat
Gangreserve: 42 uur

Kast materiaal: RVS

€ 5.100,-

Chronomat 36 Automatic

DE NIEUWE CHRONOMAT VOOR DAMES

Met designelementen van de Chronomat uit de jaren ’80 – zoals de comfortabele rouleaux-band of de iconische kroon – combineert de Chronomat voor vrouwen elementen van het oorspronkelijke model, technische verfijning en een briljant design. Daarmee is dit horloge het perfecte sport-chique horloge voor de moderne vrouw. Deze elegante klassieker is er voor dames in 36 en 32mm.

De Chronomat uit 1984 was de inspiratie voor veel Breitling horloges die in de afgelopen jaren zijn ontworpen. Dat geldt ook voor de dameshorloges. De iconische Breitling rouleaux-band is zeer comfortabel om te dragen. Daarnaast heeft het horloge ook de vier herkenbare rider tabs die voor bescherming zorgen. Al deze elementen maken samen het veelzijdige sport-chique horloge: robuust, maar toch elegant en verfijnd. De nieuwe Chronomat voor dames heeft het allemaal en is geschikt voor elke gelegenheid!

EEN BREITLING-ICOON

Na de kwartscrisis in de jaren ’70 produceerde Breitling, de uitvinder van de mechanische chronograaf, hoofdzakelijk kwartshorloges. De Zwitserse zakenman Ernest Schneider, eigenaar van Breitling, wilde door middel van de Chronomat de automatische chronograaf weer terug op de markt brengen. In 1983 begon het met de chronograaf Frecce Tricolori. Dit horloge was speciaal ontwikkeld voor de piloten van het Italiaanse Jet Team. Zij wilden een horloge dat sterk genoeg was om in de cockpit te dragen, maar daarnaast ook elegant en sportief om in hun vrije tijd te dragen. Deze Chronomat was de eerste met de bijzondere ontwerp kenmerken zoals de rijder tabs en de rouleaux horlogeband. In 1984 werd de 100e verjaardag van Breitling gevierd. Ter ere daarvan lanceerde Ernest Schneider de Chronomat met de kenmerkende elementen van de Frecce Tricolori Chronograaf.

De stijlvolle Chronomat werd het ultieme sportief-chique horloge van die tijd. Het horloge stond symbool voor stijl en vertrouwen. Daarmee maakte Breitling de chronograaf weer cool. Eind jaren ’80, begin jaren ’90 werd het horloge veelzijdiger. De tachymeter trok de aandacht van de Formule 1 teams en door de uitwisselbare rider tabs werd de Chronomat het perfecte horloge voor de populaire races. De Chronomat had een dusdanige impact dat het ontwerp van het horloge inspireerde tot de productie van vele horloges in de periode van de familie Schneider. Dit leidde tot bijvoorbeeld de Avenger en de Aerospace. Deze behoren tot op de dag van vandaag tot de meest iconische Breitling horloges.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij de andere Breitling Chronomat horloges op onze website, of maak een afspraak om ze in onze ruime winkel in Vught te bekijken!