In 1918 werd de “Shoukousha Watch Research Institute” opgericht, later werd dit “CITIZEN Watch Co.”. De oprichter van het merk opende een school om zijn medewerkers te trainen en op te leiden tot echte vakmensen. Het eerste CITIZEN horloge werd in 1924 op de markt gebracht.

Horloges werden gezien als een luxe product, maar CITIZEN wil juist betaalbare modellen op de markt brengen. Daarom werd het eerste horloge van de Shoukousha Watch Research Institute “CITIZEN” genoemd, door de burgemeester van Tokyo.

Sinds 1918 is het brand statement van CITIZEN: “Better Starts Now”. Daarmee word bedoeld: Wie je ook bent en wat je ook doet, het is altijd mogelijk om iets beter te doen en het is NU tijd om daarmee te beginnen. CITIZEN ontwikkelt voortdurend horloges en nieuwe technologieën, zoals hun Eco Drive technologie met light drive en het satelliet gestuurde Satellite Wave timing-system.

Bekijk hier een greep uit onze CITIZEN collectie. Voor onze complete collectie bent u van harte welkom in onze winkel in het hart van het gezellige Vught.

Eco-Drive technology

In 1976 ontwikkelde CITIZEN ’s werelds eerste analoge horloge dat aangedreven word door licht. CITIZEN noemt deze technologie Eco-Drive. Dankzij deze technologie laad het horloge zichzelf op met licht. Niet alleen zonlicht, ook binnenverlichting is voldoende. Hij heeft dus geen batterij nodig. Zelfs bij zacht licht, waardoor het horloge maanden lang blijft lopen. Ook in het donker. CITIZEN is een pionier op het gebied van horloges waarvan licht de krachtbron is.