Ref.: AB0145371L1P1 Premier B01
Caliber: Breitling 01
Uurwerk: Automaat
Gangreserve: 70 uur

Kast: 42 mm, RVS
Waterdichtheid: 100 meter

€ 8.850,-

In de vroege jaren 40 droomde Willy Breitling al van de tijd na de oorlog, wanneer het nuttige gebruikt kon worden voor oneindig optimisme. Hij begon met het ontwerpen van een chronograaf die functioneel, maar ook onwaarschijnlijk elegant en tijdloos zou zijn. In zijn woorden, “de onmiskenbare stempel van onberispelijke smaak”. Hij noemde deze nieuwe lijn de “Premier”.

In het ontwerp van de moderne Premier heeft Breitling de kenmerkende vintage details van de Premier behouden, inclusief de bezel, wijzerplaat, gestroomlijnde en rechthoekige pushers en de Arabische cijfers. De Premier B01 Chronograph 42 is verkrijgbaar in een range van verschillende kleuren wijzerplaat en kast-materialen (RVS en 18 karaat rosé goud). Hij is verkrijgbaar met een klassieke lederen alligatorband, of een slanke 7-rijen metalen band. De Premier voldoet met zijn exceptionele, COSC gecertificeerde Breitling Manufactuur Caliber 01, automatische uurwerk, aan Willy Breitling’s hoge technische standaarden (geen compromissen!). Dit uurwerk is ontworpen voor maximale precisie, afleesbaarheid en functionaliteit.

De Premier B01 AB0145371L1P1 is op voorraad! Nieuwsgierig? Maak snel een afspraak om dit prachtige model in het echt te bekijken!


Een specialist op het gebied van technische horloges. Breitling heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de chronograaf aan de pols en is leider in dit complexe gebied. Dankzij de robuustebetrouwbare en hoge prestatiesvan hun instrumenten heeft het bedrijf de mooiste momenten gedeeld in de verovering van het luchtruim. Een van ’s werelds enige grote horlogemerken dat alle modellen heeft voorzien van een chronometer-gecertificeerd uurwerk. Het ultieme teken van precisie.

  “You simply don’t become official supplier to world aviation by chance”

Het is ook één van de zeldzame bedrijven die hun eigen uurwerk met mechanische chronograaf produceert. Compleet ontwikkeld en geproduceerd in hun eigen ateliers. Dit familiebedrijf, is ook een van de laatste onafhankelijke Zwitserse horlogemerken.

Kies je voor Breitling, dan kies je voor precisiestijl en karakter.

Wij hebben uit iedere Breitling collectie meerdere horloges in ons assortiment. Onze winkel heeft dus een zeer brede collectie Breitling horloges. Navitimer, Chronomat, Premier, Superocean, Superocean Heritage, Professional, AVI, Top Time en Avenger.

Wij zijn de grootste Breitling dealer van omgeving ’s-Hertogenbosch, Oisterwijk en Tilburg! 

COSC gecertificeerd
Ook zijn alle horloges COSC gecertificeerd. COSC staat voor Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres. Het is een onafhankelijk keuringsinstituut in Zwitserland, dat ieder uurwerk controleert op nauwkeurigheid. Ieder uurwerk krijgt nadat het goedgekeurd is een eigen nummer.