Baume & Mercier

Baume & Mercier gaat over perfectie en kwaliteit. Voor minder doen ze het niet. Dit resulteert in perfecte precisie horloges zoals men mag verwachten van Zwitserse uurwerken. Maar bovenop alles zijn de uurwerken zeer elegant voor zowel mannen als vrouwen.

Een prachtig cadeau voor een speciaal moment. Geslaagd, een bruiloft of een nieuw leven.

“Momenten vieren”. Dit is de boodschap van Baume & Mercier, vier de momenten van het leven.

Onze winkel is de grootste Baume & Mercier dealer van de omgeving ’s-Hertogenbosch! Wij hebben horloges uit iedere collectie van Baume & Mercier: Riviera, Clifton, Classima, Hampton en Baume.

Bekijk hier onze collectie.


Erfgoed

Het verhaal van Baume & Mercier begint in 1830. De broers Louis-Victor en Célestin Baume openden dat jaar een horlogewinkel in Les Bois, een dorpje in de Zwitserse Jura.

De zaak van de gebroeders Baume groeide snel, terwijl zij trouw bleven aan hun motto “accepteer alleen perfectie, maak alleen horloges van de hoogste kwaliteit. Onder dit motto creëerden zij een goede reputatie door het maken van exceptionele uurwerken, voorzien van de laatste innovaties.


Swiss-made excellence

De expertise van Baume & Mercier ontwikkelt zich al 190 jaar. Deze expertise is gebaseerd op het principe van basisprincipe van de gebroeders Baume. Dat betekent dat iedere stap in het ontwikkelingsproces van een uurwerk in huis gecontroleerd wordt, net als het samenstellen van de verschillende componenten. Deze keuze is een weerspiegeling van The Maison’s sterke principes, waardoor zij altijd de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Het ontwerp en de ontwikkeling vinden plaats in Genève, de fabricage van de horloges in Les Brenets, in de Zwitserse Jura. Daardoor is het productieproces van de horloges gecentraliseerd in Zwitserland.

Ieder horloge is het eindresultaat van de passie van de horlogemakers, en hun verlangen naar innovatie. Dit is terug te zien in duizenden schetsen, honderden uren van modelleren en jaren van ontwikkeling.

De calibers en kasten worden onderworpen aan strenge, individuele tests om er zeker van te zijn dat ieder uurwerk functioneert naar Baume & Mercier’s specificaties. De mechanische horloges worden getest op nauwkeurigheid en gangreserve. Ieder horloge dat in Les Brenets gemaakt is, ondergaat een aantal visuele checks om zeker te zijn van consistentie en onberispelijke kwaliteit.