Parels bij Juwelier Ripassa

Bij Juwelier Ripassa hebben wij een prachtige collectie sieraden met parels. Zuidzee, Akoya, Tahiti en zoetwaterparels. Van het bekende merk Schoeffel, maar ook Italiaans design van Coscia.

Onze parelsieraden zijn van de hoogste kwaliteit. De vorm, kleur en luster (intensiteit van de schittering en glans) zijn enkele eigenschappen die elke parel zijn eigen unieke look en waarde geven.

Wij hebben een zeer uitgebreide collectie parelsieraden. Denkt u bijvoorbeeld aan het klassieke, witte parelcollier, maar ook aan kleurrijke colliers gemaakt van Tahitiparels, waarvan de kleuren variëren van donkergrijs en pauwengroen naar geel en blauwpaars. Daarnaast hebben wij ook mooie sieraden gemaakt van de gewilde Akoya parels.

Klik hier voor een impressie van onze collectie!

Akoya parels

Akoya parels komen uit de wateren rondom Japan. De Akoya parel behoort tot een van de meest gewilde parels ter wereld. Dit komt met name door de prachtige, intense luster van deze parels. De kleur van deze parel komt voor van ivoorwit tot champagne en zacht roze.

Zuidzee

Zuidzeeparels zijn een van de meest exclusieve. Ze staan bekend om hun helder witte kleur. De oester waarin deze parel groeit (de Zuidzee pareloester) is de grootste en zeldzaamste. De parels zijn zeer kostbaar. Dit komt door het beperkte kweekgebied (de Chinese Zuidzee) en het lange kweekproces. De oesters die gebruikt worden voor de Zuidzee parels moeten met de hand opgedoken worden omdat ze niet gekweekt kunnen worden.

Tahiti

Tahitiparels worden gekweekt in de zwartlippige pareloester Pinctada Margaritifera. Dat gebeurd in de Stille Oceaan, rondom het eiland Tahiti. De Tahitiparel komt voor in verschillende kleuren: Donkergrijs, pauwengroen, pauwenblauw, geel en blauwpaars. De kleur wordt bepaald door de binnenkant van de oesterschelp. De kleuren springen direct in het oog en zijn intens, wat Tahiti parels zeer geliefd maakt.

Zoetwater

Zoetwaterparels worden gekweekt in meren in onder andere Japan, Indonesië en China. De oesters die gebruikt worden voor de kweek worden opengemaakt, dan wordt er een stukje epitheelweefsel in geplaatst, waar de oester vervolgens zelf een parelmoerlaag omheen gaat opbouwen. Dit proces kan zo’n 10 maanden tot zeker 6 jaar duren. De zoetwaterparel komt voor in de kleuren ivoorwit, zachtroze, zalmroze en licht paars.

Parels