Ref.: A32398101B1A1

Chronomat GMT 40
Caliber: Breitling 32
Uurwerk: Automaat
Gangreserve: 42 uur
Waterdichtheid: 200 meter
Kast materiaal: RVS

€ 5.950,-

DE CHRONOMAT UIT 1984

Na de kwartscrisis in de jaren ’70 produceerde Breitling, de uitvinder van de mechanische chronograaf, hoofdzakelijk kwartshorloges. De Zwitserse zakenman Ernest Schneider, eigenaar van Breitling, wilde door middel van de Chronomat de automatische chronograaf weer terug op de markt brengen. In 1983 begon het met de chronograaf Frecce Tricolori. Dit horloge was speciaal ontwikkeld voor de piloten van het Italiaanse Jet Team. Zij wilden een horloge dat sterk genoeg was om in de cockpit te dragen, maar daarnaast ook elegant en sportief om in hun vrije tijd te dragen. Deze Chronomat was de eerste met de bijzondere ontwerp kenmerken zoals de rijder tabs en de rouleaux horlogeband. In 1984 werd de 100e verjaardag van Breitling gevierd. Ter ere daarvan lanceerde Ernest Schneider de Chronomat met de kenmerkende elementen van de Frecce Tricolori Chronograaf.

DE CHRONOMAT AUTOMATIC GMT 40

De Chronomat Automatic GMT 40 is Breitling’s eerbetoon aan reizen. Niet alleen vanwege de GMT (Greenwich Mean Time) functie, maar ook vanwege de easygoing look van het horloge. De subtiele kleuren, gecombineerd met een stalen rouleaux band en kast, maken dit tot een horloge dat bij iedere outfit past. Robuust genoeg voor de sportschool en ook stijlvol genoeg voor een maatpak: dit is hét horloge om mee te reizen. De bolvormige kroon zorgt voor perfecte grip en de achterzijde van het horloge biedt ruimte voor een gravure. Het Breitling Kaliber 32 drijft de GMT functie aan. De 24-uurs schaal zorgt ervoor dat de drager van het horloge een tweede tijdszone kan bijhouden. In een glimp is te zien of het dag is of nacht. Een all-purpose heren sporthorloge, voor dagelijks gebruik, is de schakel tussen Breitling’s lucht, lang en zee, en heeft een indrukwekkende waterdichtheid tot wel 200 meter!

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij de andere Breitling Chronomat horloges op onze website, of maak een afspraak om ze in onze ruime winkel in Vught te bekijken!