BREITLING NAVITIMER GMT & AUTOMATIC 41

Breitling komt met twee nieuwe releases in de Navitimer collectie: De Navitimer GMT en Automatic 41! Met deze horloges eert Breitling zijn lucht icoon, de Navitimer, het eerste polshorloge voor piloten waarin een chronograaf en rekenlineaal gecombineerd werden.

Breitling heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de commerciële luchtvaart. Eerst behoorden boordklokken tot de standaarduitrusting van propellervliegtuigen, maar later ook in straalvliegtuigen die geproduceerd werden door ’s werelds toonaangevende vliegtuigfabrieken. Toen de burgerluchtvaart in opkomst was, bracht Breitling de eerste Navitimer uit. Dit baanbrekende model uit 1952 was direct een geliefd horloge bij piloten.

Dankzij de ronde rekenlineaal konden piloten belangrijke berekeningen maken, zoals de stijgsnelheid en het brandstofverbruik. In de hoogtijdagen van de commerciële luchtvaart was de Navitimer de boordcomputer, maar dan werd deze op de pols gedragen. Uiteindelijk maakte dit Breitling de “officiële, wereldwijde leverancier voor de luchtvaart”.

Niet alleen piloten, maar ook bekendheden als Miles Davis en Serge Gainsbourg waren fan van de Navitimer. Het horloge werd hierdoor een icoon in zowel de luchtvaart als in de popcultuur.

BACK TO BASICS: DE VEELZIJDIGE NAVITIMER GMT EN AUTOMATIC 41

In 2022 bestond de Navitimer 70 jaar. Omdat te vieren bracht Breitling een nieuwe collectie uit, te beginnen met de originele chronograaf. De uitbreiding van de nieuwe collectie wordt nu voortgezet met twee versies. Beide met een vereenvoudigd ontwerp: De GMT, en een Automatic, met drie wijzers. Beide in een zeer draagbaar formaat van 41 mm.

De nieuwe collectie is afgeleid van de iconische look van de Navitimer. De centrale plaatsing van de 24 uursschaal en het strakke aanzicht zorgen ervoor dat het rekenlineaal benadrukt wordt. De lunette met inkepingen en de afwisselend gepolijste en geborstelde afwerkingen geven het horloge een moderne look.

De collectie komt in een kleurenpalet van zwart, blauw, zilver, ijsblauw en groen. 
Deze nieuwe versie van de Navitimer, die het klassieke met het moderne combineert, is gemaakt voor liefhebbers en stijlbewuste personen en is een uiting van Breitlings streven naar erfgoed en innovatie in elk horloge.

Bij Juwelier Ripassa bent u van harte welkom om de nieuwe collectie te bekijken en te passen. U kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen op onze website.