Luminox LIMITED EDITON Bronze Sport Timer

Geplaatst in: Uncategorized

Luminox gaat terug naar het Bronzen Tijdperk en presenteert zijn nieuwste horloge: De Sport Timer XS.0927! Gemaakt van Brons, een millennia oude koperen legering die nog stamt uit de tijd van 3500 voor Christus. Men vermoed dat Brons ontdekt is toen tin- en koperrijke stenen gebruikt werden om kampvuren af te bakenen. Dat was het begin van het Bronzen Tijdperk, waarna het duizenden jaren veel werd gebruikt, tot het vervangen werd door het veel goedkopere ijzer en sterkere staal.

Brons heeft verschillende voordelige eigenschappen. Een daarvan is het unieke patina. Brons oxideert snel wanneer het in aanraking komt met lucht en water. Daardoor verandert de kleur. Dit oxidatieproces geeft het horloge een speciale, groene kleurtoon. Daardoor heeft het horloge een voor horloge liefhebbers onweerstaanbare look. Met de nieuwe Luminox Sport Timer keert het Bronzen Tijdperk terug!

Van dit nieuwe model zijn slechts 500 stuks gemaakt. Het heeft een bronzen bezel en een kast van 42 mm. Het saffierglas zit zowel bovenop het horloge, als op de onderkant waardoor het uurwerk zichtbaar is. Uiteraard is ook de Sport Timer XS.0927 uitgevoerd met de Luminox Light Technology, waardoor het horloge tot zeker 25 jaar lang in het donker afleesbaar is!

U bent van harte welkom om het horloge bij ons in de winkel te komen bekijken, of kijk alvast hier op de website!